Min reise

Mitt navn er Eivind Andås og siden eg var 16 år gammal har eg hatt ein drøm om å bore etter vann i Stillehavet. Nå er eg 30 år, og endelig har eg begynt å følge drømmen. I mellomtiden har eg tatt ein mastergrad i brønnteknologi og jobba offshore i 3,5 år som ingeniør. Når eg mista jobben min i oljebransjen på grunn av nedskjæringer, såg eg ein gylden mulighet til å utrette barndomsdrømmen min.

Høsten 2017 reiste eg til Papua Ny-Guinea der eg fekk bli med ombord tre forskjellige båter fra YWAM Medical Ships. Eg reiste ned for å bli kjent med folkeslag og kultur, uten ein særlig ide om ka eg skulle gjøre på mens eg var der nede. Eg endte opp med å bli ein misjonær når eg var ombord Pacific Link i lag med to DTS team fra Hawaii, ein administrator når eg var ombord YWAM Liberty og tilslutt ein fotograf når eg var ombord YWAM PNG. Med andre ord gjorde eg ikkje mye relatert til vann når eg var i Papua Ny-Guinea.

Men på grunn av komplikasjoner rundt passet mitt var eg nødt til å forlate Papua Ny-Guinea for ein uplanlagt tur til Salomonøyene. Eg oppsøkte YWAM basen som ligger der, og der dreiv de med å bore etter vann! Eg fekk være der i 2 uker der eg levde under enkle kår med fantastiske mennesker og barn. Under tiden min fekk eg være med å bore ein brønn og eg fekk sett ein aen. 

Heile turen min til Papua Ny-Guinea var ein fantastisk reise med Gud som til slutt leda meg til Salomonøyene der eg fekk jobbe med akkurat det eg har drømt om: å bore vannbrønner! Derfor er det kanskje ikkje så rart at eg følte meg leda tilbake til akkurat Salomonøyene. Den 5. februar 2018 begynte eg på ein DTS hos YWAM Solomons med fokus på samfunnsutvikling og sport. Skolen vara i 5 måneder der eg fekk være med å bore ennå ein vannbrønn og fekk et skikkelig dypdykk med Gud og den melanesiske kulturen

Underveis i mitt opphold på Salomonøyene bestemte eg meg for å melde meg som frivillig stab ombord YWAM Liberty. Så når eg var ferdig med min DTS i slutten av juni reiste eg først ein uke til Fiji på et kurs i samfunnstransformasjon før turen gjekk videre til det som skulle være min heim det neste året. Eg blei med på å offisielt døpe skipet og igangsette operasjon. Vi reiste fra Lae til Bougainville der vi skulle ha 5 måneder med 6 medical outreaches til øde områder rundt Bougainville. 

Eg jobba ombord Liberty primært som Community Engagement Leader og leda teamet som hadde alt ikkje-medisinsk på land. Vi hadde samtaler med de lokale, vi ba for de og oppmuntra de. Vi hadde program med helseundervisning, vitnesbyrd og tale. Og midt oppi dette gjorde eg og et par dager med reint vann prosjekter i forskjellige landsbyer langs kysten av Bougainville. Det var ein utfordrende oppgave men utrolig givende.

Når perioden vår på Bougainville var over reiste skipet til hovedstaden Port Moresby mens eg tok ein etterlengta ferie heim til Norge over jul og nyttår. I begynnelsen av januar 2019 reiste eg ned igjen til YWAM Liberty for å være med under teknisk fase for skipet. Her jobba eg som purser ombord med ansvar for økonomi, regnskap og logistikk rundt provisjon. Vi hadde fokus på disippelgjøring av mannskapet ombord, samt å reise til forskjellige kirker kvar søndag for å dele oppmuntringer til de lokale.

Planen var å være med som stab på DTSen ombord YWAM Liberty, men pga. endringer i planene la det seg til rette for meg å være stab på April DTSen på YWAM Ships basen i Hawaii. Jeff og Emily som var med Liberty under heile perioden på Bougainville leder skolen og vi har ein fantastisk gjeng med studenter.